El Mati / La Mañana

Durant el mati les Colles desfilen cada una per un itinerari diferent, encara que totes conflueixen en punts comuns.
Amb la claror del dia, es el moment de gaudir tranquil·lament de l’espectacle.
Un espectacle a on no compten ni l’edat, ni les races, ni les cultures, ni les condicions de cadascú, per que tothom es converteix en infant il·lusionat a l’espera del seu caramel.
Es agradable veure els mes petits embadalits amb el pas de les Colles, imaginant-se ser els genets que munten aquells cavalls, per a ells imponents.
Els joves que corren o ballen mentre piropegen a la gent que llença els caramels amb l’esperança de que si fixin i els hi caigui una bona pluja.
Els cistells de les dones que van a Mercat i que son plens, però no pas de carn, ni de peix.
I els avis, que aguditzen el seu enginy per agafar el que per a ells es, possiblement, una fruita prohibida però que fa que per unes hores oblidin tots els seus mals.


Durante la mañana cada “Colla” desfila por un itinerario distinto, aunque todas confluyen en puntos comunes.
Con la luz del día es el momento de disfrutar tranquilamente del espectáculo.
Un espectáculo donde no cuenta ni la edad, ni las razas, ni las culturas, ni las condiciones de cada uno, por que nadie puede dejar de convertirse en niño ilusionado a la espera de su caramelo.
Es agradable ver a los mas pequeños hipnotizados con el paso de las “Colles” imaginándose ser los jinetes que montan aquellos caballos, para ellos, imponentes.
Los jóvenes que corren o bailan mientras piropean a la gente que lanza caramelos con la esperanza de que alguien les lance una lluvia multicolor.
Los cestos de las mujeres que van al Mercado y que están llenos, pero en los que no encontrareis ni carne, ni pescado.
Y los abuelos, que agudizan su ingenio para coger, lo que para ellos es, probablemente, una fruta prohibida, pero que hace que por unas horas olviden todos sus males.

No hay comentarios: